top of page
Wat doen wij? 

De Skills4Life Foundation gelooft in leren door te doen en gelijke kansen voor iedereen. Hier kun je niet vroeg genoeg mee beginnen dus richten we ons vooral op het basisonderwijs.

Stilzitten in een lokaal hoort erbij maar daarnaast is het belangrijk om veel te bewegen. Dit is leuk en ook nog eens leerzaam! De vaardigheden die kinderen opdoen door te bewegen noemen wij: Skills4Life. Want het zijn skills waar je je hele leven iets aan hebt. We richten ons op twee doelgroepen. Kinderen die leven in armoede en kinderen die minder vaardig zijn in bewegen. 

Armoede

Op dit moment groeien 423.000 kinderen in Nederland op in armoede. Als er niks wordt gedaan voor de kinderen, dan beginnen zij met een achterstand. Daarnaast zijn er ook nog bijna 60.000 kinderen die de aansluiting missen met hun leeftijdgenootjes, omdat zij niet meekunnen komen in het reguliere onderwijs. 

Vaardig in bewegen

Basisschoolkinderen (4-12 jaar) in Nederland zijn nu minder goed in bewegen dan hun leeftijdsgenootjes van een kwart eeuw geleden. Doordat kinderen minder en minder goed bewegen zijn zij niet alleen fysiek minder vaardig, maar ook sociaal. Het is bekend dat bepaalde groepen uit de samenleving het minst en onvoldoende worden bereikt met het huidige sport- en beweegaanbod. En wij willen daar verandering in brengen.

ANBI-status 

In februari 2018 hebben wij te horen gekregen dat aan de Skills4Life Foundation met terugwerkende kracht (4 mei 2017) de ANBI-status is toegewezen. Wij zijn ontzettend blij met deze status, aangezien dit betekent dat de Skills4Life Foundation als officieel goed doel erkend wordt door de overheid waardoor het voor donateurs mogelijk is om de giften en donaties aan de Foundation van de inkomstenbelasting af te trekken.

Samenwerkingen met de Foundation

De Skills4Life Foundation richt zich op de kinderen afkomstig uit deze zogenaamde prioritaire doelgroepen; kinderen met een lage SES (sociaal-economische status), kinderen binnen het cluster 3 en 4 onderwijs en kinderen die minder vaardig zijn in bewegen. 

 

Wij hebben de missie om deze doelgroepen te ondersteunen. En daarmee vooral te leren over de manier van omgaan met elkaar. Om juist hen te leren om elkaar eens een schouderklopje te geven, te luisteren naar elkaar, samen te werken respect voor elkaar te hebben en vooral lekker te bewegen. Zo leveren wij met elkaar een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van een individu en aan onze maatschappij. 

De Skills4Life Foundation genereert gelden om onze missie samen met professionele partnerorganisaties te realiseren. Twee partners waarmee we veel samenwerken zijn Schooljudo en MQ scan. 

Schooljudo-logo-2018.png
Schooljudo bevordert de motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.

Door een combinatie tussen praten, ervaren, reflecteren en doen, leren de kinderen meer over onze kernwaarden: vertrouwen, samenwerken, respect, beheersing, weerbaarheid en discipline. Schooljudo heeft een zevende waarde. Dat is de katalysator van het programma: PLEZIER! Bij Schooljudo leer je met plezier. Daarom heet de gediplomeerde judoleraar een Entertrainer.

Deze waarden zijn ontstaan vanuit het judo, een eeuwenoude sport, die ontwikkeld is als onderwijsmethodiek.

www.schooljudo.nl 
MQ-Scan-Logo-RGB-1.png

Uit cijfers blijkt dat ruim 28% van de Nederlandse jeugd motorisch onvoldoende vaardig blijkt te zijn. 

De MQ Scan meet de motorische ontwikkeling van een kind. MQ staat voor motorische quotiënt. De MQ Scan bestaat uit een compacte beweegbaan, volgens specifieke instructies opgebouwd met standaard materialen uit een gymzaal. De tijd die een kind erover doet om de baan af te leggen geeft aan of een kind gemiddeld, boven- of ondergemiddeld motorische vaardigheid heeft voor zijn leeftijd.

www.mqscan.nl

Logo_Skills4Life_Foundation copy.png
bottom of page