Contact
 • Black Facebook Icon
 • Black Twitter Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black YouTube Icon

Skills4Life Foundation


Hendrik Figeeweg 1C
2031 BJ Haarlem


023-5400200
info@skills4lifefoundation.com

KvK-nummer: 68694261

RISN: 857552119 

WIE ZIJN
WIJ?

Basisschoolkinderen (4-12 jaar) in Nederland minder goed bewegen dan hun leeftijdsgenootjes van een kwart eeuw geleden. Overgewicht is hinderlijk in de motorische ontwikkeling van kinderen, maar zelfs als kinderen met overgewicht niet worden meegeteld, blijken de “gezonde” kinderen van nu niet opgewassen tegen de kinderen van 25 jaar geleden.

Doordat kinderen minder en minder goed bewegen zijn zij niet alleen fysiek minder vaardig, maar ook sociaal. Het is bekend dat bepaalde groepen uit de samenleving het minst en onvoldoende worden bereikt met het huidige sport- en beweegaanbod. De Skills4Life Foundation richt zich op kinderen afkomstig uit deze zogenaamde prioritaire doelgroepen; kinderen met een lage SES (sociaal-economische status) en kinderen binnen het cluster 3 en 4 onderwijs (kinderen met ernstige gedragsstoornissen, psychiatrische problematiek of een fysieke of geestelijke beperking).

 

De Skills4Life Foundation heeft de ambitie om juist binnen deze doelgroepen ‘leren (door te) stoeien’ op de kaart te zetten. Om zo een significante bijdrage te leveren aan hun fysieke én sociale ontwikkeling. En daarmee aan de manier van omgaan met elkaar. Om juist hen te leren om elkaar eens een schouderklopje te geven, te luisteren naar elkaar, samen te werken respect voor elkaar te hebben. Om zo een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een individu en aan onze maatschappij.

De Skills4Life Foundation helpt kinderen zich te ontwikkelen. Zij focust zich daarbij volledig op kinderen die (vanuit hun thuissituatie en/of beperking) minder mogelijkheden hebben om zich te ontwikkelen. Het betreft kinderen met een lage SES en kinderen met een gedragsstoornis of psychische aandoening (cluster 3 en 4).
De Skills4Life Foundation wil hen op een natuurlijke manier een noodzakelijk steuntje in de rug geven. Zodat zij kunnen uitgroeien tot evenwichtige en zelfstandige mensen die van waarde zijn voor onze samenleving. De middelen waar de Skills4Life Foundation voor kiest om dit te helpen bereiken zijn bewegen, sporten & stoeien. 

 • De Skills4Life Foundation wil haar verantwoordelijkheid nemen voor haar plaats, rol en interactie met de maatschappij waarvan zij een onderdeel is, via de ondersteuning van de motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen;
   

 • Kinderen moeten kunnen participeren: spelen, sporten, bewegen en stoeien met leeftijdsgenoten;
   

 • (Zelf)vertrouwen, beheersing, weerbaarheid, respect, samenwerken, discipline, veel plezier en onvoorwaardelijke steun van professionele volwassenen zijn daarbij cruciale elementen;
   

 • De Skills4Life Foundation genereert fondsen om dit samen met professionele partnerorganisaties te realiseren. 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now